Αγία Βαρβάρα: Τι οδήγησε τους τρεις ανήλικους στη δολοφονία - Ο ρόλος της 15χρονης κόρης

Αγία Βαρβάρα: Τι οδήγησε τους τρεις ανήλικους στη δολοφονία - Ο ρόλος της 15χρονης κόρης

Σε βάρος του 16χρονου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού. Ο 16χρονος, σύμφωνα με τις καταθέσεις των άλλων δυο ανηλίκων, είναι εκείνος που μαχαίρωσε την άτυχη 50χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09.11.2020) πέρασε από το ανακριτικό γραφείο και η 15χρονη κόρη του θύματος με τον επίσης κατηγορούμενο 17χρονο φίλο της από τη Ρουμανία. Και οι δύο ζήτησαν κι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Ο 17χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και η 15χρονη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία.

Παράτησε το σχολείο

Οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, μέσα απ’ όσα υποστήριξαν στις καταθέσεις τους η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της, προκαλούν όλο και μεγαλύτερο σοκ.

Η 15χρονη, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, δεν ζούσε τη ζωή που θα έπρεπε να ζει ένα παιδί της ηλικίας της. Μετά το θάνατο του πατέρα της, πριν από έναν χρόνο, είχε αλλάξει δραματικά η συμπεριφορά της. Έβγαινε συνεχώς, είχε εγκαταλείψει το σχολείο και οι καβγάδες με τη μητέρα της ήταν καθημερινοί και έντονοι.

Η απειλή της μητέρας της πως θα την πήγαινε σε ίδρυμα ήταν το κίνητρο που όπλισε τα χέρια των τριών ανηλίκων. Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της κατάφεραν να πείσουν τον 16χρονο από το Λουτράκι, κολλητό φίλο του νεαρού Ρουμάνου, τάσσοντας του λεφτά από ένα οικόπεδο κι ένα αυτοκίνητο που, όπως του είπαν, είχε η 50χρονη και τα οποία θα πωλούσαν μετά το φόνο.

Μόνο που πώληση οικοπέδου ή αυτοκινήτου, δεν έγινε. Το μόνο που πήραν από το θύμα ήταν μια κάρτα ανάληψης που είχε μέσα 500 ευρώ και τα οποία μοιράστηκαν οι τρεις ανήλικοι.

Η 15χρονη έμεινε κλεισμένη στο δωμάτιό της την ώρα που ο φίλος της και ο 16χρονος δολοφονούσαν τη μητέρα της. Είχε προσπαθήσει κι άλλες φορές να τη σκοτώσει, με δηλητήριο, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ήθελε να είναι μπροστά στο έγκλημα, είπε στην κατάθεσή της γιατί «μάνα μου ήταν, δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Δεν μπορούσα να το κάνω». Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε φτάσει στο «αμήν», πως η 50χρονη την «κακομεταχειριζόταν», πως «η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη» και «ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν».

Ο 17χρονος υποστήριξε πως ούτε κι εκείνος είχε τα κότσια να σκοτώσει την 50χρονη γυναίκα. Και άφησε αυτό το κομμάτι στον φίλο του, με τον οποίο είχαν κάνει στο παρελθόν μικροκλοπές. Είπε ότι άνοιξε την πόρτα στον 16χρονο όταν η άτυχη γυναίκα αποκοιμήθηκε. Η 15χρονη ήταν στο διπλανό δωμάτιο όταν ο φίλος της έβαλε στο πρόσωπο της μητέρας της ένα μαξιλάρι και ο 16χρονος τη μαχαίρωνε στο λαιμό και το πρόσωπο με ένα μαχαίρι – πεταλούδα.

Οι τρεις ανήλικοι εξαφάνισαν το μαξιλάρι και επιχείρησαν να εξαφανίσουν και το πτώμα της 50χρονης. Όμως η φασαρία που έκαναν προκάλεσε εντύπωση στους γείτονες, που χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος. Τα τρία παιδιά δεν άνοιξαν, δεν απάντησαν, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πτώμα μέσα στο διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα, να μοιραστούν τα τελευταία λεφτά της γυναίκας και να χωρίσουν. Η 15χρονη και ο 17χρονος ξεκίνησαν για τις Σέρρες και ο 16χρονος έφυγε για να γυρίσει στο Λουτράκι.

 

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα