Φωτιά και εκρήξεις από γκαζάκια στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σάμο

Φωτιά και εκρήξεις από γκαζάκια στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σάμο

Φωτιά από τις 4 περίπου τα χαράματα καίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Ο καταυλισμός εκκενώθηκε και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η φωτιά γύρω στις 4 τα ξημερώματα Δευτέρας.

Ειδικότερα, όπως είπε, η φωτιά έκαψε το νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα, όχι δηλαδή στο επίσημο κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σκηνές και να κινδυνέψουν άνθρωποι.

Σύμφωνα με το MEGA η μετάδοση της φωτιάς ήταν γρήγορη και υπήρξαν πολλές εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ η σεισμική ακολουθία στην Σάμο συνεχίζεται, ενώ αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν στέγαση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου της 29ης Οκτωβρίου, στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμο ζουν 4.200 αιτούντες άσυλο.

Ακόμα, δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να καθαρίσουν τα εύφλεκτα υλικά περιμετρικά του ΚΥΤ στο χώρο της πυρκαγιάς, ενώ κλιμάκια της ΕΜΑΚ θα «οργώσουν» την περιοχή που κάηκε, μήπως βρουν κάποιον που δεν απομακρύνθηκε

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κανέναν τραυματισμό, ενώ ευτυχώς η εστία έβησε.

Αυτή τη στιγμή, πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκονται πίσω από τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Το ερώτημα πλέον είναι που θα φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί, καθώς το νησί, από την Παρασκευή, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανήλικα παιδιά.

 Σειρά εκρήξεων από γκαζάκια

Πυροσβεστική και αστυνομία από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν μία περίμετρο ώστε να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να μην εξαπλωθεί. Στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Χάρη Ζαβουδάκη μίλησε κάτοικος, ο οποίος ήταν και εκείνος που κατάλαβε την πυρκαγιά που ξέσπασε και ειδοποίησε κατοίκους. Όπως είπε ακούγονταν εκρήξεις από γκαζάκια και υπήρξε πανικός. "Ήταν μία κόλαση", είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα