Ρόδος: Εκτός κινδύνου ο 15χρονος που τραυματίστηκε στα βράχια πέφτοντας από αλεξίπτωτο

Ρόδος: Εκτός κινδύνου ο 15χρονος που τραυματίστηκε στα βράχια πέφτοντας από αλεξίπτωτο

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο για τον 15χρονο James, που τραυματίστηκε πέφτοντας στα βράχια με το αλεξίπτωτο θαλάσσης στην Ρόδο.

Η μεγάλη ανησυχία για τους γονείς του είναι πώς θα του πουν ότι ο αδελφός του και η ξαδέλφη του, που είχαν ανέβει μαζί του στο αλεξίπτωτο, σκοτώθηκαν ακαριαία, όταν κόπηκε το σκοινί που τους κρατούσε δεμένους στην βάρκα.

Οι ώρες για να τον ξυπνήσουν από το κώμα, μετράνε αντίστροφα, όπως λέει στο LIVE NEWS, o διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ήδη είμαστε στην διαδικασία να κάνουμε μια δεύτερη αξονική για να δούμε ακριβώς σε τι κατάσταση είναι. Κάποια ελαφρά κατάγματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται σαν κάτι συνηθισμένο και όχι ιδιαίτερο. Ούτε έχει κάποια βλάβη σε κάποιο ζωτικό όργανό του. Σήμερα θα μπορέσουμε ενδεχομένως να τον ξυπνήσουμε και να συνεχίσουμε την θεραπεία χωρίς ιδιαίτερα θέματα».

Στο πλευρό του οι γονείς του

Οι γονείς του 15χρονου αγοριού, παρά τον χαμό του παιδιού τους και της ανιψιάς τους, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του 13χρονου. Εκείνος είναι η μοναδική τους σκέψη πια.

«Ο χειρίστης ήξερε για την κακοκαιρία»

Ο πατέρας της άτυχης 15χρονης Τζέσικα, ξέσπασε, μιλώντας στη βρετανική Daily Mail. Ισχυρίζεται ότι ο 51ετών χειριστής, γνώριζε για την κακοκαιρία και αποφάσισε να αλλάξει ρότα για να την αποφύγει.

«Χαιρετίσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις ημέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε αποφάσισε (σ.σ. ο χειριστής του σκάφους) να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή για να αποφύγουν την κακοκαιρία».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκαλύπτει ότι ο χειριστής πρότεινε να ξεκινήσουν νωρίτερα εξαιτίας του καιρού.

Όλο το βάρος των γιατρών πέφτει στο 15χρονο αγόρι, καθώς οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα