Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα δυο 17χρονα ,19 τραυματίες - 14χρονος και 63χρονη μεταφέρονται στην Αθήνα

Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα δυο 17χρονα ,19 τραυματίες - 14χρονος και 63χρονη μεταφέρονται στην Αθήνα

Δύο παιδιά 17 και 15 ετών ανασύρθηκαν νεκρά κάτω από τα χαλάσματα του τοιχίου που τα καταπλάκωσε καθώς επέστρεφαν από το σχολείο τους, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη.

Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Τα δύο παιδιά, μόλις έγινε ο σεισμός, έφευγαν από το σχολείο τους και κάποιος τοίχος έπεσε και τα καταπλάκωσε. Εγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού τους αλλά τα παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 15 και 17 ετών περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και καταπλακώθηκαν από το τοιχίο. Είχαν φύγει από το σχολείο τους και, όταν η ώρα πέρασε μετά τον σεισμό, τα αναζητούσαν οι δικοί τους. Το ΕΚΑΒ τα απεγκλώβισε χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι στιγμές που εκτυλίσσονται στη Σάμο μετά τον σεισμό είναι πραγματικά τραγικές.

Δείτε πλάνα της ΕΡΤ από τα δρομάκια στην περιοχή Γεφυράκι

Δύο οι τραυματίες μεταφέρονται με αεροδιακομιδή στην Αθήνα - Ο ένας 14χρονος μαθητής

 Σε βαρύτερη βρίσκονται δύο από τους 9 τραυματίες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Σάμου, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Ένας 14χρονος μαθητής και μία 63χρονη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δεκαεννέα συνολικά πολίτες βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δύο από τραυματίες έχουν βαρύτερα τραύματα και οι γιατροί αποφάσισαν την αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για έναν 14χρονο μαθητή με ανοιχτά κατάγματα, ο οποίος θα δικομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", αλλά και για μία 63χρονη γυναίκα με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια των δυο παιδιών στη Σάμο:

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα