Αναβάλλονται οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό λόγω του σεισμού. Στη Σάμο σπεύδει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αναβάλλονται οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό λόγω του σεισμού. Στη Σάμο σπεύδει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αναβάλλονται οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό μετά από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα γίνει σήμερα κάποια ανακοίνωση για τον κορονοϊό μιας και οι Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον σεισμό.

Σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορονοϊό, ωστόσο όπως φαίνεται αυτό θα γίνει άλλη μέρα ενώ στη Σάμο μεταβαίνει και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Την ίδια στιγμή, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια στη Σάμο άγνωστου ακόμα μεγέθους και έκτασης. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νοτιόχωρα της Χίου ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά τυχόν ζημιές και σε άλλες περιοχές. Ζημιές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στη Λέσβο.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς τα περισσότερα σπίτια που έχουν καταρρεύσει στη Σάμο είναι παλιά και εγκαταλελειμμένα στο Πυθαγόρειο, στο Καρλόβασι και στην πρωτεύουσα. Γίνονται οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής των ζημιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα