Κορονοϊός: Στα 50 ανέβηκαν τα κρούσματα στο γηροκομείο των Σερρών

Κορονοϊός: Στα 50 ανέβηκαν τα κρούσματα στο γηροκομείο των Σερρών

Μπορεί από σήμερα οι Σέρρες να έχουν περάσει σε τοπικό lockdown καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί πλέον “κόκκινη” στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19…

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Σύμφωνα με το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1 μάλιστα, μόνο τα κρούσματα στο γηροκομείο των Σερρών που απασχολεί εδώ και μέρες τον ΕΟΔΥ, έχουν φτάσει τα 50!

Πρόκειται για την «Κωστοπούλειο Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων, όπου καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού τόσο στο προσωπικό όσο και τους τροφίμους.

Πριν από δύο ημέρες, ο διευθυντής της μονάδας Κώστας Καραμούτσος σε δηλώσεις του είχε εκφράσει την αγωνία του για την εξέλιξη της όλης κατάστασης υπογραμμίζοντας πάντως ότι τηρούνταν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και γίνονταν τακτικοί έλεγχοι σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους.

Υπογράμμισε ακόμα ότι όλα τα θετικά κρούσματα (τουλάχιστον μέχρι τότε) εντοπίζονταν μόνο σε μια πτέρυγα. Η «Κωστοπούλειος Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων φιλοξενεί συνολικά 113 τροφίμους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα