Ολοταχώς για lockdown η Θεσσαλονίκη – Ανησυχία από τη νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού

Ολοταχώς για lockdown η Θεσσαλονίκη – Ανησυχία από τη νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού

Με 384 νέα κρούσματα μόνο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι επιλογές φαίνεται ότι περιορίζονται πολύ για τους ειδικούς που διαχειρίζονται την κρίση του κορονοϊού στη χώρα μας. Το ίδιο περιορισμένες φαίνεται πως είναι και οι λύσεις. Κάπως έτσι, το lockdown για τη Θεσσαλονίκη μοιάζει πλέον μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, άμεσα, ίσως μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να “κοκκινήσει”. Να περάσει δηλαδή από το “επίπεδο αυξημένης επιτήρησης” στο επίπεδο “Αυξημένου κινδύνου”.

Σύμφωνα με το thestival, αύριο η Θεσσαλονίκη θα απασχολήσει την συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων και το πιο πιθανό σενάριο θέλει την πόλη να αλλάζει επίπεδο κινδύνου και να περνά στο κόκκινο. 

Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, υποψήφιες να περάσουν στο επίπεδο 4, στο “κόκκινο” δηλαδή,  είναι και η Λάρισα (που σήμερα είχε 61 νέα κρούσματα) αλλά και η Ροδόπη (που σήμερα είχε 57 “θετικούς”).

Πιθανότερη ημερομηνία για αυτή την αλλαγή, είναι η Παρασκευή.

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο). Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα γενικό lockdown ίσως και μέσα στο επόμενο 15μερο!

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα