Επεισόδια σε πορεία εθνικιστών στην Θεσσαλονίκη. Ήθελαν να παρελάσουν στο Σύνταγμα

Επεισόδια σε πορεία εθνικιστών στην Θεσσαλονίκη. Ήθελαν να παρελάσουν στο Σύνταγμα

Άτομα του εθνικιστικού χώρου προσπάθησαν σήμερα το πρωί να κάνουν πορεία στη δυτική Θεσσαλονίκη, παρά τις απαγορεύσεις λόγω του κορoνοϊού.

Για αυτό τον λόγο αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να τους εμποδίσουν, όμως σημειώθηκε ένταση μεταξύ τους.

Ένας αστυνομικός έπεσε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των προσαγωγών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.
seleo.gr

Ήθελαν να παρελάσουν στο Σύνταγμα παρά την απαγόρευση – Ένταση και προσαγωγές

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί αναστολή των παρελάσεων και των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που εξαπλώνεται επικίνδυνα στη χώρα μας, αλλά κάποιοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται.

Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Τετάρτης με σημαίες στα χέρια με σκοπό να παρελάσουν και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι φέτος απαγορεύτηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. 

Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί τους σταμάτησαν και τους συγκέντρωσαν στο κέντρο της πλατείας αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα σχέδιά τους.

Υπήρξε μάλιστα και μια ένταση μικρής έκτασης με συνέπεια η αστυνομία να προχωρήσει σε επτά προσαγωγές.

Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, αλλά όσοι αγνόησαν το μέτρο τους δεν γλίτωσαν την… καμπάνα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Υπολογίζεται ότι κόπηκαν πάνω από 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Κάποιοι άλλοι έκαναν… παρέλαση με τα αυτοκίνητά τους στο Σύνταγμα με τις ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα