Μόσιαλος: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown. H Ελλάδα μπορεί να περιορίσει τα κρούσματα

Μόσιαλος: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown. H Ελλάδα μπορεί να περιορίσει τα κρούσματα

Το σύνολο των κρουσμάτων από κορονοϊό είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό που ανακοινώνεται, δηλώνει ο Ηλίας Μόσιαλος

Στην Ελλάδα τα κρούσματα από κορονοϊό συνολικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, καθώς τα τεστ είναι περιορισμένα και δεν μπορεί να εξεταστεί ένα μεγαλύτερο δείγμα που θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση που επικρατεί, εξήγησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και αναφέρθηκε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, που παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά.

Μόσιαλος: Πώς θα μειωθούν η διασπορά και τα κρούσματα

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στους τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, σημειώνοντας πως λόγω του καιρού η Ελλάδα έχει ακόμα το περιθώριο να περιορίσει τα κρούσματα κορονοϊού.

«Είναι γνωστή η συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθήσουμε: χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, πλύσιμο των χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων», τόνισε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής του London School of Economics.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού.

«Δεν θα πρέπει να γίνει νέο lockdown, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την υγεία», πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος, εξηγώντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία της χώρας. «Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. Έχουμε όμως χρόνο για να αποφύγουμε αναπόφευκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown», συμπλήρωσε ο καθηγητής του LSE αναφερόμενος στον κορονοϊό και την έξαρση στα κρούσματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα