Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα

Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές ώστε να δούμε αν κάποιες περιφέρειες θα ανέβουν στο επίπεδο επικινδυνότητας

Γιατί οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη βόρεια Ελλάδα όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα

Καμπανάκι για την βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» στην ενημέρωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες για τη βόρεια Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Αντίθετα έδειξε να υπάρχει αισιοδοξία αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στην Αττική «σκεφτείτε ότι πριν από λίγες εβδομάδες οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες κατά 2/3, τώρα λόγω της σταθερότητας τoυ αριθμού κρουσμάτων είναι 1/2». Eν τω μεταξύ με ευχές στον Δημήτρη και τη Δήμητρα και «τη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει την απελευθέρωσή της και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο», ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για την πρόταση μομφής

«Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλοντας πρόταση μομφής στο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα», είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: «Μία πρόταση μομφής που μετατράπηκε τελικά όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός σε μπούμπερανγκ κατά του προκατόχου του. Με τη συζήτηση και την ψηφοφορία επαναβεβαιώθηκε η ενότητα της ΚΟ της ΝΔ και η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί το κυβερνητικό έργο και βέβαια η ουσιαστική διαφορά με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς σε διάστημα 16 μηνών μειώσαμε 18 φόρους ή ρυθμίσαμε φορολογικές υποχρεώσεις ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε ή αύξησε 29 φόρους. Ψηφίσαμε 115 νομοσχέδια από τα οποία τα 12 αφορούν κύριες διαρθρωτικές αλλαγές όταν επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αντιμεταρρυθμίσεις όπως στην παιδεία. Εξαλείψαμε το μεγαλύτερο από τα ελλείμματα, το έλλειμμα εμπιστοσύνης και με την αυξημένη εμπιστοσύνη της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο βελτιώσαμε το επενδυτικό περιβάλλον».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως το αποτέλεσμα είναι: «παρά την παγκόσμια κρίση που προκαλεί η πανδημία σήμερα στη χώρα μας να υλοποιούνται 43 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με κορυφαία την επένδυση της Microsoft. Αλλά και να δανειζόμαστε με τα ιστορικότερα χαμηλά επιτόκια. Γεγονός που μας επέτρεψε να αντλήσουμε 16 δισ. ευρώ και να μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας το οποίο στο τέλος του χρόνου θα φθάσει τα 24 δισ. ευρώ».

Υπογράμμισε επίσης ο κ. Πέτσας πως «στην ίδια συζήτηση αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η δική του κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την πραγματοποίηση περισσότερων από 25.000 πλειστηριασμών και τη θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας κατά των διαμαρτυρόμενων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα