Κορονοϊός: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στις Σέρρες - Χαρδαλιάς: Εξαιρετική κρίσιμη η κατάσταση

Κορονοϊός: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στις Σέρρες - Χαρδαλιάς: Εξαιρετική κρίσιμη η κατάσταση

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σέρρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ο στόχος της επίσκεψης και της σύσκεψης είναι όχι για να επιβληθεί lockdown, αλλά για να αποτραπεί.

«Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή. Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων», τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι σε αυτή τη φάση η εξάπλωση της πανδημίας σχετίζεται με τη διασκέδαση.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται κάθε περιοχή, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και η ένταξη μίας περιοχής σε κατηγορία δεν είναι τιμωρητική. Γίνονται περίπου 25.000 τεστ την ημέρα στη χώρα. Επίσης επανέλαβε ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και ότι με την τήρηση των μέτρων διευκολύνουμε το σύστημα υγείας που έτσι πιέζεται λιγότερο.

Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από το Δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.

https://www.real.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα