Νέο κρούσμα κορονοϊού στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Λαμίας

Νέο κρούσμα κορονοϊού στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Λαμίας

Το νέο κρούσμα βρέθηκε από τον προληπτικό έλεγχο που έκανε η Διεύθυνση του εργοστασίου και ο 44χρονος που βρέθηκε θετικός δεν είχε καμία επαφή με τα δυο προηγούμενα κρούσματα - Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα στη Φθιώτιδα.

Τα τεστ που έγιναν σε όλο το προσωπικό του εργοστασίου της ΒΙΠΕ Λαμίας, πάνω από 300 άτομα, βγήκαν όλα αρνητικά εκτός από ένα.

Έτσι μέσα από τον προληπτικό έλεγχο, που έκανε η εταιρεία σε όλο το προσωπικό, εντόπισε ένα ακόμη κρούσμα σε έναν 44χρονο εργαζόμενο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε καμιά επαφή με τους άλλους δυο εργαζόμενους που βρέθηκαν πρόσφατα επίσης θετικοί.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός είναι τελείως ασυμπτωματικός και ευτυχώς που εντοπίστηκε γιατί υπήρχε κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός και σε άλλους εργαζόμενους.

Η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι απολύτως ελεγχόμενη, ωστόσο τώρα θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση του οικογενειακού περιβάλλοντος και των στενών επαφών του 44χρονου, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

36 τα ενεργά κρούσματα στο νομό

Μετά τα δυο νέα κρούσματα, του Λαμιώτη φοιτητή που έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής και το τρίτο σε εργαζόμενο του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Λαμίας, τα ενεργά κρούσματα στο νομό Φθιώτιδας είναι 36 συνολικά.

Κανένας ασθενής αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται στο σπίτι τους και κάποιοι άλλοι στο ΓΝ Λαμίας, χωρίς όμως να έχουν σοβαρά συμπτώματα. 

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο καθένας από εμάς να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, κυρίως οι νέοι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά η οποία είναι ασύμμετρη και μπορεί να βρεθούν κρούσματα από το πουθενά όπως εγινε και στον προληπτικό έλεγχο του προσωπικού του εργοστάσιου στην ΒΙΠΕ Λαμίας.

 

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα