Μάσκες στα σχολεία και στα διαλείμματα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

Μάσκες στα σχολεία και στα διαλείμματα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

Μάσκες και στα διαλείμματα θα πρέπει να φορούν από εδώ και στο εξής οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ορίζονται τα εξής:

Οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών εντάσσονται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό).

4. Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς εντάσσονται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α' Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β' 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β' 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν. Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α' Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό)".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα