Σαρηγιάννης: Μην κάψετε ξύλα στο τζάκι φέτος, διασπείρεται ο κορονοϊός

Σαρηγιάννης: Μην κάψετε ξύλα στο τζάκι φέτος, διασπείρεται ο κορονοϊός

 Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900, δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN TV για τις εξελίξεις του κορονοϊού

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, του οποίου οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν αποδειχθεί έγκυρες, μέχρι σήμερα. Ο κ. Σαρηγιάννης είπε χαρακτηριστικά πως «είμαστε στο κακό σενάριο Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει».

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε πως το «μάσκες παντού» μπορεί ακόμη να λειτουργήσει και συμπλήρωσε τα εξής: «Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το "μάσκα παντού", τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170... Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900».

Επιπλέον, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως φέτος τον χειμώνα δεν θα πρέπει να προτιμήσουμε τα τζάκια για τη θέρμανσή μας, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα