Κορονοϊός: Πρόστιμα 100.000 ευρώ μέσα σε μόλις δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας

Πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία μέσα σε δύο ώρες χτες το βράδυ, σε 20 επιχειρήσεις για τη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στην οδό Αχαρνών και σε κάθετους δρόμους αυτής στην Αθήνα, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης με την συνδρομή των ομάδων περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κοινή επιχείρηση αφορούσε στην εφαρμογή των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19), και πραγματοποιήθηκε τις ώρες 22.00 έως τα μεσάνυχτα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από πλευράς αστυνομίας συμμετείχαν ομάδες δικύκλων εμφανούς αστυνόμευσης (scooter), εποχούμενες περιπολίες, ομάδα παρεμπορίου. Από πλευράς δήμου διατέθηκαν οκτώ κλιμάκια ελέγχου Κ.Υ.Ε. με 16 δημοτικούς αστυνομικούς.

Από τη Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 26 καταστήματα (mini Market, παντοπωλεία) επί της οδού Αχαρνών, και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας 5.000 ευρώ (σύνολο 100.000 ευρώ) και αναστολή λειτουργίας τριών ημερών για τρεις επιχειρήσεις.

Τα μέτρα που ισχύουν στις "πορτοκαλί" Περιφέρειες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο "πορτοκαλί" και ως εκ τούτου τα μαγαζιά οφείλουν να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Αναλυτικότερα:

– Γίνεται υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς ενώ εξωτερικούς χρησιμοποιείται όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

– Οι συναθροίσεις επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις. Θα λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό συναθροίσεων ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση των όμορων περιοχών και του συνόλου της χώρας. Επιτρέπονται εως 9 άτομα με μάσκες, τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου και υπάρχει σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.

– Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε μονάδες ηλικιωμένων και η έξοδος από ΚΥΤ προσφύγων.

– Με 30% πληρότητα, γίνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις -πάντα σε ανοιχτούς χώρους- και πάντα καθιστοί.

– Με συγκεκριμένους όρους λειτουργούν επίσης: Παιδότοποι (1 παιδί ανά 10 τ.μ. έως 20 παιδιά) και κέντρα διασκέδασης (χωρίς ζωντανή μουσική – Μόνο καθήμενοι και 4 άτομα ανά τραπέζι, κλειστά 00.00-05.00).

– Στην εστίαση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο προσωπικό, επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι, με πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας, συγκεκριμένες αποστάσεις τραπεζο-καθισμάτων, κλειστά 00.00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα