Ζέρβας: Είμαστε προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενο lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown στη Θεσσαλονίκη άφησε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, όμως τόνισε ότι δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι αποτελεσματικό για τον έλεγχο της κατάστασης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πλατείες και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς «οποιαδήποτε συνάθροιση χωρίς μέτρα προστασίας μπορεί να φέρει κακά αποτελέσματα». 

«Δεν αποκλείεται να έχουμε lockdown στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα να έχουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πλατείες και τα κέντρα διασκέδασης, έχουμε προβλήματα σε σχολεία, σε αθλητικούς συλλόγους, σε πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Άρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα», επισήμανε ο Κ. Ζέρβας.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δίνει έναν τόνο, δημιουργεί μια αυστηροποίηση, αλλά το απεύχομαι. Υπάρχει ήδη κόπωση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ήδη πάντως τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή οι δεσμεύσεις του υπουργού Προστασίας Πολίτης Μ. Χροσοχοίδη ότι η πολιτεία δεν θα ανεχτεί τους «ανεύθυνους» που συνωστίζονται σε πλατείες, έκανε πράξη τα ξημερώματα της Πέμπτη η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη. 

Στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διέλυσαν συγκέντρωση νέων σε πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ