Εικόνες καταστροφής στο Ηράκλειο από την κακοκαιρία – Δεκάδες διασώσεις

Αποκαλυπτικές για το μέγεθος της καταστροφής μετά την κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες την Κρήτη είναι οι εικόνες που καταγράφονται, με το Ηράκλειο και ιδιαίτερα την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού να μετρούν πληγές.

Ο όγκος νερού που έπεσε μέσα σε ελάχιστες ώρες, ήταν αρκετός ώστε να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμοι. Δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται μέσα σε αυτά. Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες που κατέγραψε το Drone της ΚΡΗΤΗ TV στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού μετά την νεροποντή, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι που θυμίζουν ποτάμια, λάσπες και φερτά υλικά έχουν αλλοιώσει την εικόνα της περιοχής.

Δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε οχήματα ανάμεσα τους και τρία παιδιά

Έντεκα διασώσεις από τους πυροσβέστες – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, στις ανατολικές περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε Βιομηχανική Περιοχή, Καρτερό και Νέα Αλικαρνασσό, η πυροσβεστική προχώρησε σε έντεκα διασώσεις πολιτών, κυρίως από αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Σε Καρτερό και Νέα Αλικαρνασσό ο όγκος του νερού ήταν τόσος, που χρειάστηκε να διακοπούν οι κόμβοι των δύο αυτών περιοχών σε Κατσαμπά και Αεροδρόμιο.

Εκκενώθηκε προληπτικά κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Εξαιτίας των ορμητικών νερών που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την προληπτική εκκένωση του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» που βρίσκεται δίπλα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Από τις αρμόδιες αρχές στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά 50 παιδιών σε ασφαλές μέρος.

278 κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από εχθές το απόγευμα, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

- Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 240 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 64 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.

- Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ε.Ι.Χ.

- Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα