Φθιώτιδα: Επτά νέα κρούσματα. Σε καραντίνα πάνω από 200 άτομα

Φθιώτιδα: Επτά νέα κρούσματα. Σε καραντίνα πάνω από 200 άτομα

Αρχίζει να δυσκολεύει η κατάσταση στο νόμο Φθιώτιδας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ρεπορτάζ για τη διασπορά του κορονοϊού στο νομό.

Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το lamiareport, το ένα από τα κρούσματα αφορά εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής, με αποτέλεσμα να αρχίσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σήμερα θα υποβληθούν σε τεστ 70 εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους για κλείσει το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς επίσης και άλλα πέντε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

Τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή της Φθιώτιδας έφτασαν συνολικά τα 23, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το πρόβλημα είναι ότι η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο και για τη Φθιώτιδα αφού περιμένουμε έξαρση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό και κάνω έκκληση στους πολίτες της Φθιώτιδας να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρήση μάσκας, γιατί διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη….», λέει στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα