Ο συναγερμός στην Κοζάνη καμπανάκι για όλη τη χώρα - Κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα

Ο συναγερμός στην Κοζάνη καμπανάκι για όλη τη χώρα - Κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα

Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 στην Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας σε όλη τη χώρα, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής που πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων.

Η εφαρμογή των κανόνων αυτοπροστασίας πρέπει να είναι προτεραιότητα, πρέπει να είναι στοίχημα για όλους μας. Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και οι κανόνες υγιεινής είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και θα πρέπει να παραμείνουν για όσο διαρκεί η πανδημία για να μείνουμε ασφαλείς, να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας αλλά και των αγαπημένων μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς χτύπησε «καμπανάκι» και για τους κατοίκους στα Γιάννενα μιας και στην πόλη όπως προκύπτει είναι αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο ενώ για τη χώρα μας συνολικά, ανέφερε:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση αλλά με μεγάλη πίεση. Εξαιρετικά εύθραυστη αυτή η σταθερότητα. Όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός στη Κοζάνη η οποία από σήμερα έχει τεθεί σε τοπικό lockdown.

Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Κινηματογραφικές προβολές

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

Μουσικές σκηνές

Εστίαση (επιτρέπονται μόνο τα take away, delivery και drive-through)

Παιδότοποι

Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων, εξαιρούνται οι ατομικές προπονήσεις

Γυμναστήρια

Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

Λιανεμπόριο

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

Συνέδρια / Εκθέσεις

Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

Η λειτουργία τους συνεχίζεται με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση. Επίσης τόνισε πως αναστέλλονται όλα τα μαθήματα και εξετάσεις οδήγησης και πως παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις που παρέμειναν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Αύριο, Σάββατο, ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί με το κλιμάκιο του στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στις περιοχές αυτές. Να σημειωθεί ότι η Κοζάνη έχει κοκκινίσει ενώ τα Γιάννενα είναι σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα