Απίστευτες εικόνες καταστροφής στο Νέο Ηράκλειο – Ξηλώθηκαν ταμπέλες και κεραμίδια, κλειστοί δρόμοι

Αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή ήρθαν οι κάτοικοι του Νέου Ηρακλείου όταν βγήκαν από τα σπίτια τους το πρωί της Τρίτης (13/10).

Η δυνατή νεροποντή, ο ισχυρός αέρας αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξαν την περιοχή ευθύνονται για την πτώση δέντρων στην οδό Μαρίνου Αντύπα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά ενώ αρκετά αυτοκίνητα καταστράφηκαν από τα δέντρα και τις κολόνες της ΔΕΗ που τα ισοπέδωσαν.

H πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Στο σημείο έχει σπεύσει από νωρίς και η Πυροσβεστική.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.
Κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προβλήματα, σημειώθηκαν και στη η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω αλλά και το Γαλάτσι.


Πτώση δέντρου μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Ειρήνης και Ηρακλείου

Πτώση δέντρου σημειώθηκε στις γραμμές των συρμών του ΗΣΑΠ, ανάμεσα στους σταθμούς «Ειρήνη» και «Νέο Ηράκλειο».

Το δέντρο έπεσε πάνω στις γραμμές, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την κανονική ροή των συρμών.

Οι συρμοί από την Κηφισιά σταματούν στον σταθμό της Ειρήνης, ενώ αυτά που ξεκινούν από τον Πειραιά, σταματούν στον σταθμό της Νέας Ιωνίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα