Κορονοϊός: Σε επιφυλακή για τοπικά lockdown στις επικίνδυνες περιοχές

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή για τοπικά lockdown στις επικίνδυνες περιοχές

Συνολικά 17 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική και ο Πειραιάς, βρίσκονται ήδη σε πορτοκαλί «συναγερμό».

Στους 100 «σκαρφάλωσε» ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που έδιναν μάχη για τη ζωή τους το περασμένο 24ωρο, διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι 79 από αυτούς νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 280 νέα κρούσματα - 13 θάνατοι σε ένα 24ωρο, 93 οι διασωληνωμένοι

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής

Η συνεχής αύξηση των ασθενών που χρειάζονται εντατική νοσηλεία φέρνει το σύστημα υγείας στην Αττική κοντά στα όριά του, αφού οι κλίνες εντατικής θεραπείας δεν ξεπερνούν σήμερα τις 122.

Για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο, το Υπουργείο Υγείας ανοίγει άμεσα 50 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας και παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο τις συμβάσεις των επικουρικών εργαζόμενων που έληξαν. Παράλληλα, ρίχνει στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά ιατρεία.

Δείτε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19

Γλέντι μέχρι τα ξημερώματα στο Άργος

Η Αργολίδα βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης. Στο επίπεδο αυτό, όλα τα καταστήματα από αύριο Δευτέρα θα κατεβάζουν «ρολά» στις 12:30 το βράδυ. Τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως δεν προβλημάτισαν, πάντως, εκατοντάδες πολίτες που διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό μαγαζί, χωρίς να τηρείται καμία απόσταση.

Κορονοϊός: Με πληρότητα 30% θέατρα και κινηματογράφοι

«Καμπανάκι» στα 600 κρούσματα

17 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική και ο Πειραιάς, βρίσκονται ήδη σε πορτοκαλί «συναγερμό». Εάν περάσουν στο «κόκκινο», η χρήση της μάσκας θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, ενώ εστιατόρια, μπαρ και καφέ θα «σφραγιστούν». Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν στο Βήμα της Κυριακής, πότε θα ενεργοποιηθούν τα τοπικά lockdown.

«Αν ξεπεράσουμε πανελλαδικά τα 600 κρούσματα καθημερινά, τότε θα κινηθεί η διαδικασία των τοπικών καραντίνων».

90χρονη νίκησε τον κορωνοϊό

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα αυξάνονται, μία γυναίκα 90 ετών που πάλεψε με τη νόσο για 40 ημέρες, κατάφερε να τη νικήσει, παίρνοντας χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με σκοπό να μπει ένα «φρένο» στην εκτόξευση των κρουσμάτων σε περιοχές που φλερτάρουν με το «κόκκινο» στο «χάρτη» της επικινδυνότητας, η κυβέρνηση από αύριο Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θέτει σε εφαρμογή ένα νέο «πακέτο» προληπτικών μέτρων και κανόνων, ανά περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο χάρτης της Ελλάδας χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες: ετοιμότητας (πράσινο), επιτήρησης (κίτρινο), αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Μπαίνοντας στο covid19.gov.gr και κλικάροντας πάνω στο χάρτη ή πληκτρολογώντας τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του, ο καθένας θα μπορεί να πληροφορηθεί αναλυτικά για το επίπεδο επικινδυνότητας και τα μέτρα που είναι σε ισχύ.

Κορονοϊός: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί - Τι αλλάζει

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα