Εκτέλεση στην Καλλιθέα: Ποιος ήταν ο Απάτσι - Τα συμβόλαια θανάτου και οι κούρσες στον ιππόδρομο

Νεκρός με τρεις σφαίρες έπεσε τα ξημερώματα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ο 60χρονος Ευάγγελος Πάλλης, γνωστός με το προσωνύμιο «Απάτσι». Τον 60χρονο πλησίασαν και "γάζωσαν" άγνωστοι στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Κανακίδου στην Καλλιθέα, το πρωί της Δευτέρας. Περαστικοί τον βρήκαν αιμόφυρτο και ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ψάχνουν τους δράστες σε κάμερες ασφαλείας

Στην περιοχή της εκτέλεσης μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών. Οι αστυνομικοί αναζητούν πληροφορίες για τους δράστες της άγριας εκτέλεσης ψάχνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής.

Ποιος ήταν ο "Απάτσι"

Ο "Απάτσι" ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε ισόβια ποινή για εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος στα χρόνια της παρανομίας του, είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη αλόγων και έναν επιχειρηματία αντίστοιχα και λέγεται για εντολή που είχε από κυκλώματα της νύχτας για υποθέσεις που σχετίζονται με "στημένες" κούρσες στον ιππόδρομο.

Οι σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Ο επονομαζόμενος "Απάτσι" είχε σύμφωνα με πληροφορίες πολύ καλές σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο κυρίως για τη στάση του στις εξεγέρσεις των φυλακών Τρικάλων και Μαλανδρίνου, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους.

Μάλιστα, η δίκη του στη Λάρισα για την συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων οδήγησε σε οδομαχίες ανάμεσα σε Αστυνομία και αντιεξουσιαστές, μόλις έγινε γνωστή η νέα του καταδίκη σε τρία χρόνια φυλάκισης.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα