Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο 21 από τους 32 ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο 21 από τους 32 ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο

 Αργά το βράδυ διακομίστηκαν 21 από τους 32 ηλικιωμένους από το γηροκομείο σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο

Στο γηροκομείο, στον Άγιο Παντελεήμονα,  εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα έσπευσαν αργά το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 κρούσματα κορονοϊού ενώ σύμφωνα με το Open οι μολύνσεις είναι 35.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας έξω από το γηροκομείο ο οποίος τόνισε σε έντονο ύφος πως “υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του αρκέστηκε να πει πως “ 21 από τους 32 τρόφιμους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο”.

Συνολικά έχουν εξεταστεί 70 άτομα.

Μόλις βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα των τεστ σήμανε συναγερμός στις Αρχές και το γηροκομείο αποκλείστηκε. Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 354 νέες μολύνσεις του Covid-19 και  τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των

διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουν καταγραφεί 391 θάνατοι συνολικά στη χώρα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα