Καταγγελία γονέων: Δημοτικοί υπάλληλοι με κόφτες πήγαν να σταματήσουν κατάληψη

Ένα περίεργο περιστατικό, για το οποίο δηλώνει παντελή άγνοια η δημοτική αρχή, σημειώθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Νίκος Στεφάνου, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκίνησε κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάλληλοι του δήμου εμφανίστηκαν ξαφνικά με κόφτες και επιχείρησαν να κόψουν την αλυσίδα και να ανοίξουν την πόρτα του εκπαιδευτηρίου.

«Τα παιδιά μας κατήγγειλαν ότι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η κατάληψη, ξαφνικά εμφανίστηκε ένα βανάκι. Από αυτό κατέβηκαν υπάλληλοι του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, οι οποίοι με κόφτες επιχείρησαν να κόψουν την αλυσίδα και να ανοίξουν την πόρτα του σχολείου. Τα παιδιά τους αποδοκίμασαν και χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, μετά από λίγο τα άτομα έφυγαν. Ο δήμος αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, στέλνει υπαλλήλους του να σταματήσουν την κατάληψη. Αυτό δείχνει την τάση που επικρατεί στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Δεν έχει καμία δουλειά στις καταλήψεις των σχολείων ένας δήμος», σημειώνει στο ethnοs.gr ο κ. Στεφάνου.

Δήμαρχος: Δεν έγινε με εντολή μου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δηλώνει παντελή άγνοια για το περιστατικό, σημειώνοντας κατηγορηματικά στο ethnos.gr ότι δεν έγινε με εντολή του.

«Το περιστατικό το ακούω τώρα από εσάς και σίγουρα δεν έγινε με κάποια εντολή μου. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να παρέμβουμε ως δήμος στην κατάληψη ενός σχολείου. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδικασία, την οποία πρέπει να λύσουν η εκπαιδευτική κοινότητα και η Πολιτεία. Εμείς δε έχουμε καμία δουλειά σε μία κατάληψη», τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης.

«Δεν γνωρίζω το περιστατικό και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση υπαλλήλων του δήμου με εντολή της δημοτικής αρχής. Θα το ψάξω το θέμα και θα αποδοθούν ευθύνες, σε περίπτωση που έγινε το γεγονός με πρωτοβουλία κάποιων υπαλλήλων», τονίζει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας Πυλαίας - Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα