Μενίδι: Επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να σταματήσουν γλέντι - Δύο τραυματίες

Μενίδι: Επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να σταματήσουν γλέντι - Δύο τραυματίες

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν τα ξημερώματα έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από Ρομά, στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 2:00, αστυνομικοί πήγαν σε σπίτι στο Μενίδι μετά από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας και συνωστισμό. Μόλις έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν ξαφνικά επίθεση από περίπου τριάντα άτομα, που τους πετούσαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, στις δύο τη νύχτα ενημερώθηκε η αστυνομία ότι γίνεται γλέντι με πάνω από 50 άτομα σε σπίτι Ρομά στην περιοχή της Αυλίδας. Μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN με κανάτες, μπουκάλια, πέτρες, ποτήρια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι εικόνες των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν, ο ένας στο κεφάλι και ο άλλος στο χέρι, σοκάρουν. Παράλληλα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και σε ένα περιπολικό.

Οι άνδρες της αστυνομίας ζήτησαν ενισχύσεις και τελικά συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά για την επίθεση ενώ βεβαιώθηκε και πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

 

Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 45.610 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.)

• αναστολή λειτουργίας σε 4 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 2 στην Ήπειρο και από 1 σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

• 6 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 3 στην Αττική και από 1 σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

• 187 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(34) στη Θεσσαλονίκη,

(32) στην Κεντρική Μακεδονία,

(21) στην Κρήτη,

(15) στο Βόρειο Αιγαίο,

(15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(14) στη Στερεά Ελλάδα,

(13) στην Ήπειρο,

(11) στα Ιόνια Νησιά,

(10) στη Δυτική Ελλάδα,

(8) στην Αττική,

(7) στη Θεσσαλία,

(6) στην Πελοπόννησο και

(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα