Ανησυχία για τα κρούσματα στη Λακωνία, πληροφορίες ότι θα πάει ο Τσιόδρας

Ανησυχία για τα κρούσματα στη Λακωνία, πληροφορίες ότι θα πάει ο Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ευρώτα, στη λακωνία μετά τα 32 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Ειδικότερα, 32 εργάτες γης βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Ο δήμος Ευρώτα, είναι αγροτικός δήμος, και ως εκ τούτου έχει πολλούς εργάτες γης.

Σε περιόδους αιχμής έχει περί τους 3.000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή εργάζονται 1.500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής, που βοηθούν στις εργασίες, είπε ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος, ενώ διευκρίνισε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. «Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20 – 25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών» σημείωσε για τους εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.

«Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ζήτησε την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

«Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας». Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο υπάρχουν και πληροφορίες ότι την περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρου Μαριόλη και του μέλους του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργου Δελλή.

https://www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα