Θεσσαλονίκη: Τους κρατούσαν ομήρους και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς τους

Θεσσαλονίκη: Τους κρατούσαν ομήρους και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς τους

Οικογένεια αλλοδαπών καθώς και άλλα τέσσερα άτομα, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και απελευθερώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με βρετανικές Αρχές. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι, με απειλές κατά της ζωής των ατόμων που κρατούσαν, εκβίαζαν τα συγγενικά τους πρόσωπα απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση για την αρπαγή τεσσάρων μελών οικογένειας αλλοδαπών, από την οποία προέκυψε ότι άγνωστοι, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των παθόντων, αξίωναν την καταβολή χρηματικού ποσού από συγγενικά τους πρόσωπα, μέσω διατραπεζικής μεταφοράς, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες στις 25 Σεπτεμβρίου εντοπίσθηκαν σε ημιορεινή δασώδη περιοχή στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης και απελευθερώθηκαν ανδρόγυνο αλλοδαπών και ακόμη ένας ομοεθνής τους, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Αφού η ευρύτερη περιοχή ελέγχθηκε διεξοδικά με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, ομάδων ΟΠΚΕ και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε και μπήκε σε εφαρμογή ο αστυνομικός σχεδιασμός για τον εντοπισμό και των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες Σάββατο 26 Σπτεμβρίου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίσθηκαν σε μονοκατοικία οι δύο ανήλικοι και ακόμη τρεις αλλοδαποί, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους από 31χρονο και 36χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για αρπαγή ανηλίκου από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού κατά συρροή και απόπειρα εκβίασης κατά συρροή, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα