Κοντανίδου: Σε λίγο θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα

Κοντανίδου: Σε λίγο θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία δήλωσε ότι αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στις ΜΕΘ με αυτό το ρυθμό θα χρειαστεί να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμός "ΣΚΑΪ 100.3" η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 73 κι αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν".

Η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε επίσης ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει βάλει ως όριο τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα, η κ. Κοτανίδου έκανε γνωστό ότι "για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά" προσθέτοντας παράλληλα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής.

Τέλος η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας αναφερόμενη στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα επισήμανε οτι "αυτή τη χρονική στιγμή φαίνεται οτι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα