Στο κόκκινο η δημόσια υγεία: 24ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών για μαζικές προσλήψεις

 Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω μάλιστα ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων ασθενών με Covid-10, έρχεται να αναδείξει η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ, ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Οι γιατροί που θα συγκεντρωθούν μαζί με νοσηλευτές και εργαζόμενους πολλών νοσοκομείων της Αττικής που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις για στάσεις εργασίας, στις 12μμ στο υπουργείο Υγείας, διεκδικούν τα εξής:

- Επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων

- Ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ

- Επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα

- Άμεση πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.

Κραυγή αγωνίας από Ευαγγελισμό και Κρατικό Νίκαιας

Η κραυγή αγωνίας έξι (6) διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid-19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται, καταρρίπτοντας έτσι το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις σε δύο δημόσια νοσοκομεία που αποτελούν "ναυαρχίδες" του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η υβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων της για:

- Τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση.

- Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων.

- Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών.

- Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα.

- Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε.

- Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα