Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού. Πού εντοπίζονται τα 453 - Στο κόκκινο Αττική και Λέσβος

Εκρηκτική αύξηση των νέων κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με την Αττική - όπου από το πρωί βρίσκονται σε ισχύ και νέα μέτρα - αλλά και τη Λέσβο, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του οργανισμού, οι νέες μολύνσεις ανέρχονται σε 453, με τα 195 περιστατικά να συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου), όπως είχε προαναγγελθεί, και 25 να εντοπίζονται κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το νέο σύνολο των περιστατικών του νέου ιού ανέρχονται, πλέον, σε 15.595.

Στο μεταξύ, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ασθενείς αυξήθηκαν για ακόμη μία ημέρα, κατά ένας, σε σχέση με χθες. Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή αφορά απόλυτους αριθμούς (από 78 σε 79 σήμερα) όπως προκύπτει από τα δελτία του Οργανισμού, ωστόσο η διασωλήνωση ασθενών μπορεί να αφορά περισσότερα άτομα, με δεδομένο πως κάποιοι εξ όσων κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο βρίσκονταν σε κλίνες ΜΕΘ.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση του αρμόδιου Οργανισμού αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους από τη Covid-19 ακόμη έξι άτομα. Συνολικά, τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα έφτασαν τα 344.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Ως προς τη γεωγραφία των κρουσμάτων που γνωστοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ, αυτή έχει ως εξής:

25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. 

174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική)

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

5 κρούσματα στην  Π.Ε. Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή 

184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων 

18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Πέραν των πολλαπλών μολύνσεων στο νομό της πρωτεύουσας, καθώς και στο νέο ΚΥΤ στη Λέσβο - όπου ο αριθμός αφορά και σε κρούσματα που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες -, αξιοσημείωτο αριθμό περιστατικών εμφάνισαν σήμερα και τα Τρίκαλα (18).

Αναλυτικά η αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Ολόκληρη η έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα