Ζήτω το Eθνος. Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας. Ζήτω η Χωροφυλακή

Ζήτω το Eθνος. Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας. Ζήτω η Χωροφυλακή

Ζήτω το Eθνος - Ζήτω η Ελλάδα μας - Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας - Ζήτω η Χωροφυλακή - Οι γιατροί μας.

Με αυτή τη φράση έκλεισε το κήρυγμά του περί Iστορίας και Τούρκων, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, λίγο μετά τη λήξη της λειτουργίας το πρωί της Κυριακής στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, επέπληξε τους παρισταμένους διότι δεν φώναξαν με ιδιαίτερο ζήλο τα «ζήτω», λέγοντας «Γιατί δεν φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το έθνος);».

Δείτε το βίντεο μετά το 3:35:00 μέχρι το τέλος:

Παράλληλα, παρότι ζήτησε από τους παρισταμένους να φωνάξουν υπέρ των γιατρών, δεν μπόρεσε να μην επικρίνει τους... γιατρούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό με τη Θεία Κοινωνία: «Βλασφημούμε τον Κύριό μας και Θεό μας, το Σώμα και το Αίμα Του, μέχρι σήμερα, ότι δήθεν από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός» είπε ο μητροπολίτης Παύλος.

Επίσης, στο ίδιο, μεγάλης διάρκειας κήρυγμα, ο μητροπολίτης ανέφερε: «Αγαπάμε την Ευρώπη αλλά εμείς τη φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις αχυροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!»

Να σημειωθεί πως μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα