Ζάκυνθος: Αγώνας δρόμου για να επαναφέρουν το ρεύμα. Ο Ιανός έφερε πάνω από 450 βλάβες

Ζάκυνθος: Αγώνας δρόμου για να επαναφέρουν το ρεύμα. Ο Ιανός έφερε πάνω από 450 βλάβες

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ζάκυνθο, με τον δρόμο να είναι ακόμα πολύ μακρύς μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 450 βλάβες στο δίκτυο ενώ περίπου 60 κολώνες χρειάζονται άμεση αντικατάσταση. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν αγώνα δρόμου ώστε να επαναφέρουν το ρεύμα στο νησί.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους μέχρι τώρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» από τη χώρα μας. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων, και έναν βοσκό ο οποίος αγνοούταν από το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα. Ο λόγος για έναν βοσκό αλβανικής καταγωγής ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός όταν ο γιος του οδήγησε τις αρχές στο σημείο όπου βρίσκεται το μαντρί του.

Ταυτόχρονα, αγωνία επικρατεί για την τύχη μίας 43χρονης γυναίκας η οποία αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα το πρωί του Σαββάτου, εντοπίστηκε από την αστυνομία στη θέση Παλαιά Σφαγεία στο Μουζάκι Καρδίτσας το αυτοκίνητο της 43χρονης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Παράλληλα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου κατευθύνονται στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν ενέργειες ανάσυρσης του αυτοκινήτου.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο ΙΑΝΟΣ, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο,  αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 να κινηθεί αρχικά νότια και στη συνέχεια νοτιοανατολικά με τα φαινόμενα του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα του Σαββάτου 19/09 και την Κυριακή 20/09 ο ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει την Κρήτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα