Κορονοϊός: Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης θα είναι σε κακή κατάσταση, αν δεν προσέξουμε

Κορονοϊός: Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης θα είναι σε κακή κατάσταση, αν δεν προσέξουμε

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης που έχει λάβει η κυβέρνηση μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο η Βαρβάρα Ανεμοδουρά. 

Η κυρία Ανεμοδουρά, μέλος Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου, εστίασε στην αδιαφορία μερίδας του κόσμου που οδήγησε στην εντεινόμενη αύξηση των κρουσμάτων ιδίως στην Αττική που βρίσκεται στον πυρήνα της πανδημίας.

Μέχρι τώρα μπορούσαμε να αποδίδουμε ευθύνες στους εκάστοτε υπευθύνους, όμως ζήσαμε τον τελευταίο καιρό μια αδιαφορία και μια δυσπιστία για το αν υπάρχει ιός, αν πρέπει να προσέχουμε. Μιλώντας σαν γιατρός δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολίτες που πρωτίστως οι ίδιοι πρέπει να προσέχουν την υγεία τους, να αμφισβητούν τη λήψη μέτρων που θα προστατεύσει τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το σύστημα υγείας, σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόνισε ότι «αντέχει, γιατί έχουμε πολλά θετικά κρούσματα αλλά όχι τόσους πολλούς νοσούντες. Έχει ανέβει ο αριθμός των νοσηλευομένων, και των ατόμων στις ΜΕΘ που θα αυξηθεί, αλλά προσπαθούμε…».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι τα μέτρα κατά της διασποράς στην Αττική έπρεπε να είναι πιο αυστηρά αυτή την στιγμή, κάνοντας αναφορά στην γενικευμένη χρήση μάσκας.

«Θεωρώ ότι αν αυτές τις 15 μέρες τις προσέξουμε, στις 10-15 Οκτωβρίου να έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, για να αντέξουμε», τόνισε.

Συνέστησε σε όλους για οποιοδήποτε πτόβλημα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, καθώς όσο προχωράμε θα προστίθενται και οι ιώσεις. «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, δεν παίρνουμε φάρμακα από μόνοι μας, δεν αγνοούμε καταστάσεις όπως το εμπύρετο που επιμένει 1-2 μέρες…».

«Το βασικό σύμπτωμα είναι ο πυρετός, η κατάπτωση, η αγευσία και η αοσμία, κυρίως η εξάντληση και ο πυρετός. Εκεί μιλάμε με τον γιατρό. Το τεστ δεν θα κάνει θεραπεία στην νόσο. Το τεστ είναι μόνο για τη διασπορά», τόνισε.

«Καλό είναι τα παιδιά όταν οι γονείς καταλαβαίνουν πως η συμπεριφορά του παιδιού έχει αλλάξει, το πάμε σε ένα παιδίατρο. Όποιο σύμπτωματα παρουσιαστεί το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν», πρόσθεσε.

Ενώ έκανε μια σύσταση στην κυβέρνηση να προσλάβει κόσμο ως ελεγκτές για τον αριθμό των ατόμων που μπαίνουν στα βαγόνια, αλλά και να αυξήσει τα δρομολόγια.

Κλείνοντας σημείωσε: «Περιμέναμε ότι θα έχουμε μια έξαρση, θεωρώντας ότι Σεπτέμβιος και μισός Οκτώβρης θα ήταν ομαλοί, τώρα όμως ξεκινάμε με αυξημένα ποσοστά έτσι ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης θα είναι σε κακή κατάσταση, αν δεν προσέξουμε».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα