Κακοκαιρία Ιανός: Βούλιαξαν βάρκες στο λιμάνι του Αστακού

Σημαντικές καταστροφές αφήνει πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, ο οποίος επελαύνει με σφοδρότητα σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Το λιμανάκι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας χτυπήθηκε έντονα από την κακοκαιρία.

Ψαρόβαρκες έχουν βουλιάξει από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ πολλοί τρέχουν να περισώσουν τις περιουσίες τους καθώς αναμένεται νέο χτύπημα αργότερα.

Μετά τις καταστροφές στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, αλλά και την Ηλεία στη Δυτική Ελλάδα, ο Ιανός περνά πανω από τη Στερεά και πλήττει με ιδιαίτερη μανία τη Φθιώτιδα, όπου δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και σπίτια σε διάφορες περιοχές του νομού και τη Θεσσαλία όπου γέφυρα κατέρρευσε στο Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ κτηνοτρόφοι απεγκλωβίστηκαν από ποιμνιοστάσια στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα κυρήχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ σήμερα και κατά τις προβλέψεις η βροχόπτωση κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα