Κορονοϊός: Ανησυχητικός ο Σεπτέμβριος για την Ελλάδα - Τι δείχνουν οι αριθμοί

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως, στην περίπτωση του κορονοϊού απεικονίζουν απόλυτα την σκληρή πραγματικότητα. Η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο γίνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 31 Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ήταν μόλις 36 και χθες 17 Σεπτεμβρίου έφτασαν τους 69. "Έκρηξη" έχει παρουσιάσει επίσης ο αριθμός των νεκρών, αλλά και εκείνος των κρουσμάτων.

Στις 31 Αυγούστου οι νεκροί ήταν 266 και τα κρούσματα 10.317. Μέσα σε 17 μόλις ημέρες οι νεκροί έφτασαν τους 325 (+59) και τα κρούσματα τα 14.400 (+4.083). Ο αριθμός των διασωληνημένων σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς όπως προαναφέραμε από τους 36 ανέρχεται πλέον στους 69.

"Μαύρο Σεπτέμβριο" δεν ζει μόνο η χώρα μας σε ό,τι αφορά την πανδημία, δεδομένου ότι όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οι αριθμοί του "θα έπρεπε να χρησιμεύσουν ως συναγερμός για όλους εμάς σε σε όλη την Ευρώπη, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι πλέον μεγαλύτερος εκείνων που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο".

Και το κακό είναι ότι όπως όλα δείχνουν τα χειρότερα έπονται. Συγκεκριμένα άκρως ανησυχητική είναι η πρόβλεψή του ΠΟΥ για τον κορονοϊό στην Ευρώπη, καθώς αναμένει μια άνοδο του αριθμού των θανάτων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι οποίοι θα είναι «οι πιο δύσκολοι» μήνες αναφορικά με την πανδημία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα