Ιανός: Κόπηκε η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι

Ο Ιανός έχει κόψει την συγκοινωνία από την Λαμία προς το Καρπενήσι, 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν το χωριό Ζηλευτό και φέρνει την Πυροσβεστική υπηρεσία μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα.

Μέχρι στιγμής στη Φθιώτιδα η έντονη βροχόπτωση κρατά περισσότερο από 2 ώρες και δημιουργεί πληθώρα από προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Ακόμα και τα ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Επιπλέον, δυσκολία υπάρχει και πριν στο χωριό Λιανοκλάδι αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ