Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Πάτρα. Εκκενώθηκαν σπίτια, καλύτερη η εικόνα το πρωί

Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα, στην περιοχή της Βούντενης, έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό ωστόσο έχει φτάσει να κατακαίει σε μήκος τριών χιλιομέτρων περιμετρικά της Πάτρας φτάνοντας κοντά στις αυλές των σπιτιών στην περιοχή των Συχαινών, όπου προληπτικά έγινε εκκένωση οικιών στην άκρη του οικισμού.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή μεταξύ Βουντένης και Συχαινών στην Πάτρα, έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν ισχυρές, αλλά επειδή απειλήθηκαν σπίτια, αμέσως ενισχύθηκαν σε 72 άνδρες με 30 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Εκκενώθηκαν σπίτια, καλύτερη η εικόνα το πρωί

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από λίγα σπίτια στην περιοχή των Συχαινών, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις περιορίσουν και όπως τονίζουν στην πυροσβεστική, στις 6 το πρωί δεν απειλούνταν πλέον σπίτια.
Φωτιά στην Πάτρα

Μεγάλο ήταν το βράδυ το μέτωπο της φωτιάς στην Πάτρα

Τη νύχτα, ορισμένα σπίτια εκκενώθηκαν στα Συχαινά για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει πάρα πολύ κοντά.

Η μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών περιόρισε τις φλόγες μακριά από τα κτίρια που κινδύνεψαν, σε μία περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης της Πάτρας, όπου τη νύχτα είχαν φτάσει οι καπνοί.
Φωτιά κοντά σε σπίτι στα Συχαινά Πάτρας

Η πυροσβεστική πρόλαβε την φωτιά πριν φτάσει πάνω σε σπίτια

Στην διάρκεια της νύχτας έκλεισε και η κυκλοφορία στην περιμετρική και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Εγλυκάδας, καθώς οι φλόγες είχαν απλωθεί σε μία έκταση άνω του ενός χιλιομέτρου.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-patra-kalyteri-i-eikona-stin-ahaia

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ