Έρχεται αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς – Πώς θα επηρεαστούν όσοι παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο

Έρχεται αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς – Πώς θα επηρεαστούν όσοι παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο

Tις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να εξισωθεί με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ, για όσους κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η θητεία κατά 1,5 μήνα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.

Οι έξι άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας όπως τις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • 18 γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των Μιράζ ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ
  • Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τις διαδικασίες για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει.Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τα πιο «αξιόμαχα» στον κόσμο.
  • Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς εξασφαλίζονται: Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική μας Αεροπορία.
  • Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών
  • Επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της θητείας και εκπαίδευσης ώστε οι νέοι «να αποκτούν δωρεάν -τονίζω- δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή, όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική»
  • Ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία. Ήδη, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, έπεται το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ. Και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών για την ευρύτερη περιοχή.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία τη θωράκιση από κυβερνοεπιθέσεις.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα