Φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα: Απομακρύνονται κάτοικοι από τα σπίτια

Φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα: Απομακρύνονται κάτοικοι από τα σπίτια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 13:30, ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα.

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τη συμβολή της οδού Αρίωνος με την Αγίου Γεωργίου, κοντά στο σημείο όπου κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, έχει κλείσει η Αρίωνος.

Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ωστόσο, η εικόνα από τη φωτιά φαίνεται πως είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΙ" έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του οικισμού Αγία Κυριακή, με την Πυροσβεστική να προειδοποιεί ότι εκτός από την φωτιά, οι κάτοικοι κινδυνεύουν και από τις ρίψεις νερού που γίνονται από τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος δυσχαιρένουν το έργο κατάσβεσης της φωτιάς λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο σημείο και λόγω του ότι η περιοχή είναι πευκόφυτη με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί γρήγορα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς κοντά σε σπίτια καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε εντός αστικού ιστού.

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται από το μεσημέρι η πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης, στον Νέο Βουτζά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόλαβαν να την ελέγξουν πριν πάρει διαστάσεις, με τη φωτιά να καίει έκταση όχι μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων.

Είχε προειδοποιήσει η πολιτική προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλεπόταν πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα