Πονοκέφαλος οι συνωμοσιολόγοι κατά του κορονοϊού

Πονοκέφαλος οι συνωμοσιολόγοι κατά του κορονοϊού

Σοβαρός πονοκέφαλος για τους επιστήμονες και όχι μόνο, αποτελούν οι συνωμοσιολόγοι που καλούν σε εκστρατεία κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και κατά του εμβολιασμού. 

Υπάρχουν κάποιοι που με «όπλο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν fake news, είτε για μη ύπαρξη του κορωνοϊού, είτε για πρόκληση ζημιάς στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση μάσκας, είτε ακόμα για παγκόσμια συνωμοσία με ηθικό αυτουργό τον Μπιλ Γκέιτς με σκοπό να εμβολιάσει τον κόσμο και να τον έχει υπό τον έλεγχό του. Θέσεις δηλαδή παντελώς ατεκμηρίωτες.

Στην Ελλάδα το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν με καχυποψία το εμβόλιο για τον κορωνοιό είναι υψηλότερο από εκείνο στην Αμερική, όπου το κίνημα των αρνητών του κορωνοιού χρησιμοποιείται πολιτικά από τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία. 

Η συγκεκριμένη τάση στη χώρα μας αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα από 17 έως 54 ετών η οποία σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορωνοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. 

Οι αρνητές του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται και πλέον αντιτίθενται στην χρήση μάσκας, παρά τις εκκλήσεις που απευθύνουν οι ειδικοί και ιδίως με την έξαρση των νέων κρουσμάτων. 

«Εάν επικρατήσει η άποψη ότι ο ιός δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μάσκα οπότε να μην τη χρησιμοποιούνε σωστά παρά μόνο τυπικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για την αύξηση κρουσμάτων» τονίζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα