Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική - Ποιες περιοχές της Αθήνας είναι στα κόκκινα

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες για την διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, καθώς η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στην πρωτεύουσα ενδεχομένως να συνοδευτεί με εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων, σε μια ήδη επιδημιολογικά φορτισμένη περιοχή όπως η Αθήνα.

Η μεγάλη ανησυχία των ειδικών εντοπίζεται στους ασυμπτωματικούς νέους, οι οποίοι γυρίζοντας από τα νησιά (κυρίως των Κυκλάδων που έχουν και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο) μπορεί να "κουβαλούν" τον ιό στα μεγάλα αστικά κέντρα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους γονείς τους αλλά και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους με τους οποίους θα έρχονταν σε επαφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που αποδίδεται κυρίως στην επιστροφή ταξιδιωτών από νησιά αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται για τη Γλυφάδα, τη Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Κηφισιά. Η πλειονότητα των κρουσμάτων που βρέθηκαν στους συγκεκριμένους δήμους αφορά νέους που μόλις είχαν επιστρέψει από Μύκονο, Χαλκιδική και Πάρο και ήταν θετικοί στον ιό.

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου τα 284 νέα κρούσματα  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα