Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα παρθούν σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης

Μπορεί σήμερα, Δευτέρα (17/08/2020) να κατέγραψαν μείωση τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο ο συναγερμός στη χώρα μας παραμένει καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα όλοι οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις προς την αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη για να εξετάσει μια σειρά θεμάτων.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή (21/08).

Καθηγητής Δερμιτζάκης: Έως 15.000 ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα

Οι παρεμβάσεις που θα συζητηθούν είναι οι εξής:

-Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει.

-Απόφαση για το αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

-Τι θα γίνει με την τηλεργασία - Πόσοι κλάδοι μπορούν να την εφαρμόσουν

-Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές)

-Τοπικά lockdown

-Μέτρα τύπου «Πόρου» σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Τρομάζει η επιστροφή από τις διακοπές - Τα νέα μέτρα, η τηλεργασία και οι μάσκες

Θυμίζουμε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (17/08) ο ΕΟΔΥ, είναι 150, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 150 νέα κρούσματα - Πρωτεία ξανά για την Αττική

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή είχαν ανακοινωθεί συνολικά 217 κρούσματα.

Η προηγούμενη φορά που είχαν ανακοινωθεί λιγότερα από 200 κρούσματα ήταν η 11η Αυγούστου, όταν είχαν ανακοινωθεί 196 κρούσματα.

Σημειώνεται ότι σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα Δευτέρα, και τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, η νέα δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή και ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας, που, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε έξαρση.

Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στην επιτροπή των ειδικών που παρακολουθούν την πορεία του κορονοϊού.

Πολύ περισσότερο δε, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νέες ηλικίες και ειδικά σε άτομα που επιστρέφουν στις εστίες τους από τουριστικούς προορισμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα