Κορονοϊός: Τρομάζει η επιστροφή από τις διακοπές - Τα νέα μέτρα, η τηλεργασία και οι μάσκες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συμμετείχε μέσω teleconference, η τακτική σύσκεψη για τον COVID-19.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, στη διάρκειά της έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων.

Επίσης έγινε συζήτηση για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, άλλωστε, εστάλη από την υπηρεσία «112» γραπτό μήνυμα με αποδέκτες κυρίως όσους επιστρέφουν από διακοπές, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες και καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και αν αποφεύγουν επαφές με ευπαθείς ομάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε ότι έχει «κλειδώσει» για τις 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα