Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός σε μια μέρα - Στους 220 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός σε μια μέρα - Στους 220 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Δραματικές εξελίξεις με τους ηλικιωμένους από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τέσσερις ακόμη νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 220.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέθανε και δεύτερη ηλικιωμένη γυναίκα. Πρόκειται για μία 91χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα, σήμερα, είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε μία ακόμη ηλικιωμένη από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Πρόκειται για μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Και οι δύο ηλικιωμένες προέρχονταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Εθνος μετά από επανέλεγχο στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας

Εν το μεταξύ, νωρίτερα σήμερα κατέληξαν ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, και ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός ρεκόρ όσον αφορά στα ημερήσια κρούσματα, η μεγάλη γεωγραφική διασπορά, και ο σταδιακά χαμηλότερος ηλικιακός μέσος όρος των νοσούντων επιτείνουν την ανησυχία αρχών και επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός. Αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας το απόγευμα της Τετάρτης, μιλωντας στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν παραπέμπουν σε ευνοïκές εξελίξεις.

Συναγερμός στην Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα κορονοϊού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα