Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος ο ασθενής 0 - 36 τα κρούσματα.Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σε 36 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 33 αφορούν ηλικιωμένους, από 80 έως 92 ετών, οι περισσότεροι με άλλα νοσήματα, και τα άλλα τρία εργαζομένους. Αυτό δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος μετέβη νωρίτερα σήμερα στο σημείο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο λοιμωξιολόγος αποκάλυψε, επίσης, πως ο «ασθενής 0» στη συγκεκριμένη δομή είναι εργαζόμενος σε αυτή.

Πρόκειται για νεαρό μέλος του προσωπικού, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με άλλον νεαρό ο οποίος έκανε διακοπές στη Χαλκιδική. Ο τελευταίος φέρεται, μάλιστα, να είχε βρεθεί και σε συναυλία, όπως είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθούν τα κρούσματα στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου βρίσκονται ήδη τα επτά κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα.

Οι τελευταίοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ενώ, γενικά, η μέχρι ώρας εικόνα της υγείας όσων διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό θεωρείται καλή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ ένας δεύτερος κύκλος δειγματοληψίας, όπως αναφέρθηκε, από τον οποίο αναμένεται να διακριβωθεί το σύνολο των θετικών και αρνητικών κρουσμάτων στο γηροκομείο, ενώ στη μονάδα επιβλήθηκε 7ημερη καραντίνα.

Σημειώνεται, τέλος, πως τον κ. Τσιόδρα συνόδευσαν στο γηροκομείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργιου και ο διευθυντής της κλινικής αναφοράς για τον κορονοιό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα