Λάρισα: 13 νέα κρούσματα κορονοϊού - Τα 11 από ιχνηλατήσεις σε Αμπελώνα και Φάρσαλα

Λάρισα: 13 νέα κρούσματα κορονοϊού - Τα 11 από ιχνηλατήσεις σε Αμπελώνα και Φάρσαλα

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ενημερώνει τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες κρουσμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι η ενημέρωση που αφορά το διάστημα από 11/8/2020, ώρα 14:00, έως 12/8/2020, ώρα 14:00, είναι η ακόλουθη:

Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 2 κρούσματα αφορούν συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομείο της Λάρισας , ενώ τα υπόλοιπα 11 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων προηγούμενων ημερών στις περιοχές της Λάρισας του Αμπελώνα και των Φαρσάλων.

Στην περιοχή της Μαγνησίας

Καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 5 κρούσματα αποτελούν επαφές από συρροή κρουσμάτων στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, 1 αφορά στενή επαφή με κρούσμα(9.08.2020), 1 αφορά ταξιδιώτη εξωτερικού ενώ τέλος 1 θεωρείται «ορφανό».

Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Και τα 2 κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές κρούσματος (10/08/2020).

Στην περιοχή της Σκοπέλου

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Και τα 2 προσήλθαν με συμπτωματολογία στο κέντρο υγείας Σκοπέλου και θεωρούνται «ορφανά».

Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός

Νωρίτερα δε έγινε γνωστό πως διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορoνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Πιθανολογείται, δε, πως περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας, τα οποία είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις, στις οποίες προβαίνουν διαρκώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών Αρχών της Ελλάδας, που μεταξύ άλλων αναφέρουν πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον SARS-CoV-2.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί πως, προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η εν λόγω ασθενής πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, που θα την ενέτασσε στις ευπαθείς ομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί - ένας αναισθησιολόγος, ένας χειρουργός, δύο ωτορινολαρυγγολόγοι και μία φοιτήτρια - βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Διασωληνωμένος, τέλος, φέρεται να είναι κι ένα γιατρός (ηλικίας άνω των 55 ετών) από τη Μαγνησία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αναφορές κάνουν λόγο για ιδιώτη, ο οποίος πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα