Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Δύο αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό

Σε καραντίνα τέθηκαν από χτες Κυριακή 11 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τσαϊρίδη.

Τα δύο στελέχη της Αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν στην "πρώτη γραμμή", μόλις παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού τέθηκαν άμεσα από την υπηρεσία σε καραντίνα.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε άλλους εννέα συναδέλφούς τους, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι η ανησυχία είναι έκδηλη για την εξάπλωση του ιού στη χώρα, καθώς, εκτός από τα κρούσματα που έφτασαν χθες τα 203, αυξήθηκε και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ από 17 σε 22 ενώ σε σχέση με την 1η Αυγούστου έχουν διπλασιαστεί. Ήδη μετά τον Πόρο μπήκε σε "μίνι" καραντίνα και η περιοχή Αμπελώνας στην Λάρισα για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Τις τελευταίες 11 μέρες η χώρα μας μετρά 1.000 κρούσματα με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Εκτός από τους νέους, την χαλάρωση που υπάρχει στην τήρηση των μέτρων και τον συγχρωτισμό των ατόμων, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την αρνητική εξέλιξη της νόσου είναι οι μετακινήσεις Ελλήνων και ομογενών στις Βαλκανικές χώρες που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Οι πόλεις που βρίσκονται στο "κόκκινο" σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων πέντε ημερών είναι η Θεσσαλονίκη με 194 κρούσματα, η Αθήνα με 160, η Λάρισα με 46 και ο η περιοχή του Έβρου με 45.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα