Σαρώνει τις μικρές ηλικίες ο κορονοϊός – Από 18 έως 39 ετών οι μισοί από όσους νόσησαν χθες

 Τις μικρές ηλικίες χτυπά ο κορωνοϊός καθώς τα στοιχεία των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί που νόσησαν από τον ιό ήταν ηλικίας έως 39 ετών.

Σύμφωνα με το flash.gr, θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν και 7 παιδιά, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες καθώς αποδεικνύει τη χαλάρωση που επικρατεί σε αυτές τις ηλικίες ενώ εκτιμούν πως υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό χωρίς να το καταλάβουν.

Ο συνωστισμός που επικρατεί στα νυχτερινά κλαμπ και τα μπαρ σε όλη τη χώρα προβληματίζει τους ειδικούς που εξετάζουν ήδη νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 151, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 5270 κρουσμάτων, 1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

-επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

-σαράντα έξι (46) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

-τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

-δύο (2) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

-ένα (1) στην Π.Ε. Κορινθίας

-δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας

-ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας

-*δεκαεπτά (17)* στην Π.Ε. Έβρου, *όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη*.

-ένα (1) στην Π.Ε. Ημαθίας

-δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου

-τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας

-δύο (2) στην Π.Ε. Κεφαλονιάς

-ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης

-έξι (6) στην Π.Ε. Λάρισας

-ένα (1) στην Π.Ε. Λέσβου

-τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας

-τέσσερα (4) στην Π.Ε. Πέλλας

-ένα (1) στην Π.Ε. Πιερίας

-δύο (2) στην Π.Ε. Ροδόπης

-ένα (1) στην Π.Ε. Σερρών

-ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων

-ένα (1) στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας

-ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα