Πέθανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου

Πέθανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.

Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος σε ηλικία 92 ετών.

Γιος του μεγάλου Γεώργιου Παπανδρέου και της θρυλικής ηθοποιού, Κυβέλης, ήταν εδώ και χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 1951 όταν ήταν νεαρός ήταν 23 ετών, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Βρισκόταν στο Παρίσι για σπουδές, όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Πήγε στο κιγκλίδωμα της κεντρικής πύλης του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων και πυροβόλησε το στήθος του, κοντά στην καρδιά, με περίστροφο.

Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή. Είχε χάσει πολύ αίμα και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Τα αίτια της πράξης του αποδόθηκαν στην άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, η οποία επιβαρύνθηκε από ερωτική απογοήτευση. Πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει είχε πάει βόλτα με μια νεαρή Γαλλίδα. Της έκανε πρόταση γάμου αλλά εκείνη αρνήθηκε και του είπε πως δεν ήθελε να τον ξαναδεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει. Μετά το συμβάν, ο νεαρός είπε στην αστυνομία «Δεν είμαι ερωτευμένος και η καρδιά μου είναι κενή». Έλεγε στους νοσοκόμους ότι λυπάται που απέτυχε να πεθάνει.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας του Παρισιού ήταν η όγδοη φορά που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί, όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, αλλά και να κόψει τον λαιμό του στην Ουάσιγκτον.
Ο εγκλεισμός σε γηροκομείο

Ο ίδιος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, και ζούσε σε γηροκομείο. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» λίγες μέρες μετά τον εγκλεισμό του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, είχε υποστηρίξει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι τον μετέφεραν εκεί για απλές εξετάσεις και διαμαρτυρόταν έντονα που τον έβγαλαν άδικα -όπως έλεγε- από το σπίτι όπου έμενε τόσα χρόνια για να… πεθάνει μόνος και έρημος σε ένα δωμάτιο οίκου ευγηρίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα