Σύψας: Λιγότεροι από 50 στους γάμους - Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Σύψας: Λιγότεροι από 50 στους γάμους - Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους, άφησε ο Νίκος Σύψας

Ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», σημειώνοντας ότι ασφαλώς και η επιτροπή εξετάζει την μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δυο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να μην γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Ο καθηγητής τόνισε ότι κατά τον φετινό δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ποιοι παράγοντες σηματοδοτούν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την ύπαρξη δεύτερου κύματος πανδημίας κορονοϊού, θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων.

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Γι’ αυτό, εξήγησε, έγινε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το σωστό, όπως και τον Μάρτιο, «προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα